kOsh campus Scheppersstraat Herentals heeft aan De Hellekens naast de Kleine Nete een knap project lopen voor de redding van een biotoop.  Afgelopen maandag hebben de leerlingen de elektriciteitskast en de bekabeling geplaatst.

Leerkracht technische vakken Willy Olyslaegers : 'Dit project houdt in dat er een agrarisch gebied wordt gecreëerd voor de biotoop aan de Kleine Nete.  Hierin kunnen salamanders, kikkers zich voortplanten en wordt de huidige biotoop beschermd.   Het project loopt in opdracht van de stad Herentals.  Door middel van zonne-energie die een pomp moet aansturen,  wordt een poel van  ongeveer 60m² opgebouwd.

Een zonnepaneel dat op een paal gemonteerd wordt, stuurt een pomp aan die zich in een waterput bevindt.   Deze put is met een buis verbonden met de poel. Er is ook een verbindingsbuis tussen de waterput en de kleine Nete zodanig dat de put steeds van water voorzien is. Hierbij is de wet van de communicerende vaten van toepassing.  Onze school beschikt over een budget van €3.000 dat de stad ter beschikking stelt.  De samenwerking met de stedelijke technische dienst verloopt prima.  We doen deze maand mee aan scholenwedstrijd GIPS4VIPS met als titel 'biotoop voor salamanders en kikkers'.  Op hoop van zege', aldus Willy Olyslaegers.  Foto's Sander Verboven  / Nnieuws.